De laatste week gaat in...
Door: Eva
Blijf op de hoogte en volg Eva en Karen
07 Mei 2009 | Sri Lanka, Colombo
Hey iedereen,
hier zijn we nog eens met een nieuwe blog. Het zal spijtig genoeg een van de laatsten worden.
Op het moment is het hier druk druk druk bij ons. We kloppen nog veel uren op stage, werken heel veel voor school en proberen toch ook nog wat te genieten tussendoor.
Terwijl Karen de blog schreef vorige vrijdag, was het kindje met de cyanidevergiftiging al gestorven. Vrijdagavond om 7.30 PM heeft zijn lichaam opgegeven.
Daarna is er zaterdags nog een kindje spijtig genoeg heengegaan.
Deze week was een hele week vol admissions en transfers. Dat maakt het allemaal toch wel waard, die kinderen die ook beter worden en terug naar de gewone ward kunnen getransporteerd worden. Hierdoor komen er ook weer plaatsjes vrij voor nieuwe kindjes, die intensieve verzorging nodig hebben.
Vandaag hebben we zo lang mogelijk gewacht om 2 nieuwe opnames mee te maken maar uiteindelijk zou het nog veel te lang duren en zijn we doorgegaan. Één van de twee nieuwe opnames is een prematuur, geboren op 24 weken met een slechte prognose. Het andere kindje dat ondertussen zal gearriveerd zijn, is 1 jaar en drie maanden en heeft continu convulsies. We zijn benieuwd naar morgen en gaan proberen ook hier de NIDCAP care te bewaken, aangezien dit een kleine ramp is.
Volgende week gaan we nog 2 lessen geven. Één gaat over communicatie en is gebouwd op basiskennis, slecht nieuws gesprekken, rollenspel en scenario's. De les van NIDCAP gaan we ook nog geven. Er is veel interesse vanuit de verpleegkundigen.
De stage is ondertussen ook hier zo tof, banden worden weeral gesmeed en we kijken er erg tegenop om volgende week afscheid te moeten nemen.. Emailadressen en telefoonnummers worden weeral uitgewisseld en we hopen nog steeds de toestemming te krijgen om foto's te trekken zodat we ook jullie kunnen tonen waar wij nu allemaal mee bezig zijn...
Vorige zaterdag zijn we dan naar de voorstelling geweest van Zolfresh, een nieuw slaapmedicijn met 2 dokters. Het was echt een supertoffe avond!! Vanavond gaan we hopelijk nog iets drinken met Amila, ook een dokteres van bij ons.
Ok lieve mensen,
nog maar een weekje te gaan en we moeten hier vertrekken... Moeilijk!
Het was echt een geweldige ervaring!
Liefs,
xxx Eva
Daarna is er zaterdags nog een kindje spijtig genoeg heengegaan.
Ok lieve mensen,
nog maar een weekje te gaan en we moeten hier vertrekken... Moeilijk!
Het was echt een geweldige ervaring!
Liefs,
xxx Eva
07 Mei 2009 - 15:16
Annelies:
Hej lieve meid!
Het afscheid zal niet makkelijk zijn, maar het weerzien als je er een van de jaren op vakantie gaat des te geweldiger!!
Ik ben alvast superblij da je terugkomt, het word tijd!
xxx
Dikke liefde! -
07 Mei 2009 - 17:54
Kim:
Hey meisje!
Ik zal toch echt superblij zijn als je terug bent. Ik begrijp wel dat het echt niet gemakkelijk zal zijn, maar je kan nog wel met hen communiceren natuurlijk, al zal het wel anders zijn!
Tot gauw!
xxxxx -
07 Mei 2009 - 19:03
Mama:
Yezzz... nog 8 keer slapen ...
En weet je lieveke, .. er zijn en blijven de sporen he ...
lysmXXXXXXXXXXXXmamXXXXX -
08 Mei 2009 - 10:39
Eva:
Dankjewel voor de reacties alweer, doet me echt deugd :)
Ondertussen is het hier vandaag Poaday (vollemaan) en is alles dicht en alcohol ten strengste verboden (niet dat wij hier zuiplappen zijn natuurlijk...) Gisterenavond waren we er dan nog ene gaan drinken en wat gaan poolen en om 13 uur is de politie alle alcohol komen verzegelen, wel grappig :)
Het is hier ook Vesak, het grootste Boedhistische feest van het jaar, de verjaardag, enlightment en dood van Boeddha tesamen. Vanavond tegen middernacht gaan we naar de tempel, alles is supermooi versierd, de straten zijn echt heel erg mooi, het is dus echt wel gezellig hier.. :)
Liefs xxxx -
08 Mei 2009 - 19:02
Ariadne:
Nog volop genieten is de boodschap. Het is voorbij gevlogen kan niet geloven dat jullie al bijna terugkomen. Ik wil jullie zeker zien, na de examens natuurlijk om de verhalen te horen en nog meer foto's te zien.
En als je koffer teveel weegt niet direct veel bijbetalen maar proberen af te dwingen, zelf in de luchthaven is dat zo. Zie mss ook dat ge bij ne vriendelijke man gaat die zijn daar wat soepelder in.
Groetjes
Ariadne
PS: vergeet de zon niet mee te brengen want het is hier niet zo warm als daar. ;-) -
09 Mei 2009 - 07:20
Eva:
Hey Ari!
Ja we willen zeker afspreken, ik zou jullie foto's ook nog eens willen zien, nu is het allemaal anders he :) Zou ik jullie foto's van in Colombo ookmogen hebben? We hebben ze gezien in het ziekenhuis en dan kan ik er toch een paar ervan overnemen als herinnering want we hebben nog steeds geen toestemming... :(
Het zonnetje is hier nu ook weg, het regenseizoen is begonnen.. Ik hoop dat nog een paar dagen wat gaat schijnen maar ik weet het niet... :) Wat ik kan, neem ik mee ;)
Liefs
xxxx -
09 Mei 2009 - 11:08
Ronny:
Hej Eva,
nog even...en je weet, de laatste loodjes wegen altijd het zwaarst hé; jullie werken daar heel erg hard momenteel lees ik en toch zal het ook met pijn in het hart zijn dat jullie afscheid nemen...maak er maar een intense laatste stageweek van en veel succes met jullie lessen die je daar nog gaat geven! en genieten wat je nog kan ook hé ;-)
en dan terug naar huis...ik kijk er erg naar uit je terug te zien en al je verhalen 'live' te horen!!
mis je
hou je goed